Svensk-eritreansk samarbetsorganisation för demokratiutveckling

sesadu

Den 3 oktober är, 1 år sedan omkring 360 flyktingar från Eritrea som drunknade i medelhavet vid Italien – Lampedusakusten.

 

Det var det största flyktingkatastrofen som dragit världs uppmärksamhet. Innan dess som inte hade uppmärksammats och efter denna tid också fortsätter flyktingar att drunkna många gånger vid deras flyktväg till Europa via Libyen och andra länder vid Medelhavet.

 

Manifestation, för minne på Ett Års Sorg – Lampedusa Katastrofen!  

 

Den Svensk – Eritreansk Samarbetsorganisation för Mänskliga rättigheter i samarbete med många civila organisationer kommer att hålla minnes manifestation vid Sergelstorg lördagen den 27 september 2014. I Sverige finns flera flyktingar som har överlevt Lampedusa katastrofen Idag. Bland dem finns Adal som förlurade sin bror och han skriver bok om Lampedusa katastrofen. Vid manifestationen ska delta flera religiösa ledare och politiker samt de som överlevde katastrofen.

 

Vi ska tända ljus till minne av dem som miste livet i Lampedusa.

 

Vi skickar denna inbjudan till er  att uppvakta minnesstund tillsammans

 

 

Datum: Lördagen den 27 september 2014

Tid: 18.30 – 21.30

Plats: Sergelstorg – T- Centralen

 

Mvh

SESADU

Kontakta: Alazar Hagos 070-7223289    –   Yosief Yohannes 070-863 2965

 

Swedish-Eritrean organization for democracy
On October 3, is 1 year since about 360 refugees from Eritrea who drowned in the Mediterranean Sea at the coast of Lampedusa

It was the largest refugee catastrophe which attracted worldwide attention. Prior to that which had not been recognized, and since then also continuing refugees drowning many times during their escape route to Europe via Libya and other Mediterranean countries.

Candlelight vigil for the memory of a year’s Grief – Lampedusa disaster

The Swedish – Eritrean Cooperative Organization for Human Rights in cooperation with many civil organizations will hold commemorative evening at Sergel’s Square on Saturday 27 September 2014 In Sweden there are many refugees who have survived the catastrophe of Lampedusa today. Among them is Adal who lost  his beloved brother, and now he writes book on Lampedusa disaster. At the commemoration will  attend several religious leaders and politicians, and those who survived the disaster.

We will light candles in memory of those who lost their lives in Lampedusa.

We invite all concerned to participate in this commemoration

Date: Saturday, September 27, 2014
Time: 18:30 to 21:30
Location: Sergelstorg – T Center

 

With best regards,

SESADU Board

Short URL: https://english.farajat.net/?p=8923

Posted by on Sep 25 2014 Filed under News, Notices. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in |2011 farajat.net